Home > Recepten

Gumbo met krab

200 g gepelde tomaten

1 dunne prei

2 zeer fijngesnipperde preien

1 mespunt tijm

1 blik okra van 410 g

1 mespunt cayennepeper

1/2 theelepel paprikapoeder

2 lepels ketjap benteng manis

3 laurierblaadjes

8 kleine geschilde aardappels

1 blikje krab van 240 g

30 g boter

worcestersaus of aroma

tabasco

zout

1 mespunt sassefraspoeder of een laurierblad
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Schaaldiergerechten; Cajun
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tomaten in dunne plakjes, verwijder het zaad.

Snijd het witte deel van de prei in smalle repen en doe die met de tomaat, de ui en de tijm in de pan.

Snijd de okra in dunne plakken en doe die met de vloeistof uit het blik in de pan.

Roer de cayennepeper, het paprikapoeder en de ketjap met wat water aan tot een glad papje.

Doe dat met 1 liter kokend water in de pan.

Voeg de laurier toe, als er geen sassefrasbladpoeder, dat op het laatste ogenblik moet worden toegevoegd, beschikbaar is.

Snijd de aardappelen in niet te dunne plakken en laat die 20 minuten met de andere ingredienten meekoken.

Neem intussen de harde stukjes en vliezen uit de krab, en verdeel die met twee vorken in kleine stukken.

Verwarm de boter, voeg de krab toe en verwarm deze op een laag gedraaide vlam 5-8 minuten onder geregeld omscheppen.

Doe de krab in de soeppan en proef de soep na 5 minuten zacht doorkoken.

Voeg naar smaak worcestershiresauce, tabasco en zout toe en op het laatste ogenblik het sassefrasbladpoeder (als geen laurier is gebruikt).