Jambalaya met kip en banaan |
|
80 g boter 1/2 a 1 fijngesneden rode peper 2 teentjes knoflook 2 kleingesneden stengels bleekselderij 250 g langkorrelrijst 5 dl hete kipbouillon 1 kleine rookworst in plakjes 2 bananen in plakjes zout peper 4 eieren worcestersaus 4 lente-uitjes in ringen |
|
BereidingVerhit 40 gr boter en bak hierin de rode peper, knoflook en bleekselderij 5 minuten.Roer de rijst erdoor en bak die ± 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in ± 20 minuten gaar. Bak de worst in 20 gr boter in ± 5 minuten bruin en roer die door de rijst. Bak in hetzelfde bakvet de banaan in ± 3 minuten goudbruin en bestrooi hem met peper. Schep de banaan uit de pan en houd hem warm. Bak in dezelfde pan in 20 gr boter de eieren en druppel op elk ei wat worcestershiresauce. Serveer de rijst met de banaan en de eieren en strooi er de lente-ui over. |
Home > Recepten