Home > Recepten

Kapucijners van Sarjenka (Wat-eten-we-vandaag)

500 g gewelde kapucijners

1 komkommer

1 theelepel kerrie

1 lepel pittige mosterd (brandnetel?)

2 lepels shoyu-saus of ketjap

1 ui

1 teentje knoflook

3 lepels zonnebloemolie



In plaats van gewelde kapucijners kan ook blik worden gebruikt. Dan hoeven de kapucijners niet uitgebreid gekookt te worden.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Sarjenka

Bereiding

Indien geweekte kapucijners worden gebruikt: breng ze met wat zout aan de kook en laat 3 kwartier tot een uur op zacht vuur gaarworden.





De ui en knoflook fijnsnijden en ze in de verhitte olie fruiten. Kerrie en shoyu-saus of ketjap bijvoegen, even zachtjes laten pruttelen. De mosterd toevoegen en even meeverwarmen. De capucijners toevoegen, omscheppen en even op een zacht pitje laten staan. Net voor het opdienen de komkommers erdoor scheppen.

Notities

Vegetarisch gerecht.