Home > Recepten

Linzen met ananas

350 g linzen

200 g ontbijtspek in blokjes

2 lepels olijfolie of zonnebloemolie

2 kleingesneden uien

1 teentje knoflook

1 mespunt tijm

zout

peper

5 dl water

4 lepels tomatenketchup

350 g ananas in kleine blokjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Zuid-Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de linzen 3 uur in een pan met ruim koud water.

Bak de blokjes spek uit in een pan tot ze bruin en knapperig zijn.

Voeg de olie toe en laat deze heet worden. Fruit de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten in het olie-spekmengsel.

Giet de geweekte linzen af.

Voeg de linzen, de tijm, wat zout en peper en zoveel water toe dat alles net onder staat. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de linzen onder af en toe doorroeren ± 1 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn.

Giet de linzen af.

Roer de tomatenketchup en de blokjes ananas door de linzen en laat het gerecht bij weinig hitte door en door warm worden.