Nasi Goreng met kipfilet |
|
800 g gekookte rijst 2 grote uien 1,5 theelepel sambal oelek 400 g kipfilet 2 teentjes knoflook 1 theelepel kerrie 2 eetlepels ketjap 1 prei 4 eieren kroepoek atjar |
|
BereidingSnijd de kipfilet in stukjes. Snijd de prei fijn.Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Verhit de olie in een grote pan of wok. Fruit ui en knoflook hierin goudgeel. Voeg sambal, kip, kerrie en ketjap toe en bak alles circa 5 minuten omscheppend op hoog vuur. Maak de koude rijst los met een vork om kleven tijdens het bakken te voorkomen. Schep de rijst voorzichtig door het gebakken vlees. Voeg de prei toe en laat de massa door en door warm worden op laag vuur. Bak intussen 4 spiegeleieren en zet een schaaltje kroepoek en atjar op tafel. NotitiesServeren met bier en saté |
Home > Recepten