Home > Recepten

Ovenschotel van kabeljauw

750 g kabeljauwfilet

versgemalen peper

versgemalen zout

2 stengels bleekselderij

4 sjalotjes

50 g boter

2 dl Noilly Prat



Noilly Prat is een droge Franse vermout die niet alleen als aperitief gedronken kan worden maar ook uitstekend past in gerechten met schaal- en schelpdieren, vis en blank gevogelte.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175°C. Vet een ovenschaal royaal in met boter.

Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal en peper en zout de vis.

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm. Pel de sjalotjes.

Verwarm de boter in een braadpan en wentel de bleekselderij en de sjalot erin om zodat ze rondom glanzen. Blus af met de Noilly Prat en stoof de groenten 5 minuten op laag vuur met het deksel op de pan.

Verdeel de groenten met het stoofvocht over de vis, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Laat de vis in circa 25 minuten garen.

Serveer de vis in de ovenschaal en geef er gekookte aardappels bij.