Home > Recepten

Risotto met kip 1

1 ui

1 rode paprika

200 g kipfilet

zout

peper

4 eetlepels olijfolie

400 g rondkorrelige rijst

1 dl wijn

1 dl kippenbouillon

250 g doperwtjes

200 g Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met peper.

Verhit de olie in een braadpan en bak de rijst al omscheppend tot de korrels glanzen. Schep de ui erdoor. Voeg de kip toe en bak de stukjes al omscheppend bruin.

Roer de wijn en de bouillon erdoor en voeg zoveel water toe dat de rijst ca. 1,5 cm onder water staat. Breng het geheel aan de kook. Schep de paprika en de doperwtjes erdoor. Kook de risotto in ca. 25 minuten zachtjes gaar. De risotto hoort vochtig te blijven.

Roer vlak voor het opdienen 100 g Parmezaanse kaas erdoor. Geef de rest van de kaas apart erbij.

Notities

Serveer er groene salade met olijven bij.