Bonenrecept snel-klaar voor de magnetron |
|
Er is heel weinig spek nodig: laat een iets- dikker-dan-dun plakje ontbijtspek afsnijden bij de vleeswarenafdeling.25 gram gerookte spekblokjes 2 uien 2 worteltjes 2 theelepels chilipoeder 1 grote stevige appel zoals Jonagold 360 g bruine bonen in pot 1 dl oud bruin bier 1 theelepel bouillonpoeder 1,5 lepel Zaanse mosterd of grove mosterd peper |
|
BereidingSpek in kleine stukjes snijden (of lekker makkelijk met een schone keukenschaar in stukjes knippen). In schaal doen en 2 min. onafgedekt op vol vermogen in de magnetron.Uien pellen en in elk 8 partjes snijden. Worteltjes schrappen, wassen en in dunne plakjes snijden. Spekjes uit de schaal vissen en de ui, wortel en chilipoeder door het achtergebleven bakvet scheppen. Dit 3 min. afgedekt op vol vermogen. Intussen appel schillen en in blokjes snijden. De appel samen met de bruine bonen met vocht, bier, bouillon en mosterd door de groenten scheppen. Dit 5 min. afgedekt op vol vermogen, af en toe roeren. Dan gaan de spekblokjes er weer door. Op smaak brengen met peper. Notities(Martin Volder:) Niet zelf verzonnen (Allerhande), wel: slank, snel klaar (in 15 min.!) en niet duur. En verrassend lekker! Je moet wel over een magnetron beschikken.Serveer met (venkel)salade BenodigdhedenVoor een magnetronschaal van 2 liter. |
Home > Recepten