Home > Recepten

Witte bonenschotel met maïs en pompoen

500 g witte bonen

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 kleingesneden ui

2 lepels paprikapoeder

3 ontvelde tomaten in stukken

1/2 theelepel oregano

500 g pompoen in blokjes

150 g maïskorrels

zout

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de witte bonen een nachtje in een pan met ruim koud water. Kook de witte bonen in ± 1 uur in het weekwater gaar. Laat de bonen uitlekken en vang het kookvocht op.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.

Roer de paprika door de gefruite ui. Voeg de stukjes tomaat en de oregano toe. Draai de hittebron laag en laat het mengsel onder nu en dan doorroeren ± 10 minuten zachtjes sudderen tot een vrij dikke saus is ontstaan.

Vermeng de uitgelekte witte bonen in een pan met de tomatensaus, de blokjes pompoen en zoveel van het opgevangen kookvocht van de witte bonen dat alles net onder staat. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken tot de blokjes pompoen volkomen gaar zijn. Voeg de maïskorrels toe, maak het geheel op smaak met wat zout en peper en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de bonenschotel in soepborden.