Home > Recepten

Zuurkoolschotel met vis, zomerse

1 rode paprika

2 eetlepels boter

500 g zuurkool

2 laurierblaadjes

2 dl witte wijn

1 dl visbouillon

600 g kabeljauwfilet

zout

peper

1 bekertje zure room

4 eetlepels Umer

2 eetlepels fijngehakte verse dille
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Visgerechten
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Maak de paprika schoon en snijd ze in dunne reepjes; halveer deze.

Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de paprika ca. 2 minuten. Schep de uitgeknepen zuurkool en de laurier erdoor. Schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat de zuurkool met het deksel op de pan ca. 8 minuten zachtjes sudderen.

Snijd de vis in 8 stukken en leg deze op de zuurkool. Laat de vis met de deksel op de pan in nog ca. 5 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes.

Roer in een schaaltje een sausje van de zure room met de Umer en de dille. Geef het sausje apart bij de zuurkool-visschotel.

Notities

Serveer met aardappelpuree