Home > Recepten

Foo yong hai 10

2 tenen knoflook voor de saus

1 blikje tomatenpuree voor de saus

200 g doperwten voor de saus

3 kopjes bouillon of visnat voor de saus

1 lepel suiker voor de saus

1 lepel ketjap voor de saus

djahé voor de saus

2 lepels reuzel of olie voor de saus

zout voor de saus

2 preien voor de omelet

2 uien voor de omelet

2 worteltjes voor de omelet

selderij voor de omelet

1 blikje bamboescheuten voor de omelet

1 blikje krab of garnalen voor de omelet

10 eieren voor de omelet

zout

peper

reuzel



De krab of garnalen kunt u vervangen door schelvisfilet (zonder graat) of ham.
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees-Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De knoflook fijnwrijven of persen met wat zout en in wat olie lichtbruin fruiten.

De tomatenpuree met het water en de ingredienten in een steelpan doen en onder voortdurend roeren zachtjes koken tot een egale saus is ontstaan.

Op smaak brengen en warm houden.

Snijd de prei, uien, selderij en worteltjes in dunne plakjes.

Verhit de reuzel en bak de gesneden groenten onder voortdurend roeren 5 minuten, maar laat ze niet bruin worden.

Laat de krab of garnalen uitlekken.

Klop de eieren los met zout en peper en roer er de gebakken groenten en de krab of garnalen door.

Maak 4 omeletten door per omelet een kwart van het eimengsel in een koekenpan met zeer hete reuzel of olie te gieten.

Bak de omelet op een laag vuur en zorg ervoor dat de onderzijde niet aan de pan gaat vastzitten.

Leg de omeletten op een voorverwarmde schaal (niet dubbel) en schik de doperwten er omheen.

Giet de tomatensaus erover.

Dien direct op en geef er droge rijst bij.