Home > Recepten

Foo yong hai 14 uitgebreid

200 g vlees krab of garnalen

6 eieren

1 lepel melk

1 ui

50 g taugeh

50 g kool

peper

knoflook

1 lepel sojasaus

ve-tsin

1 ui

knoflook

gemberwortel

10 cm prei

25 g soepgroenten

3 a 5 champignons

citroensap

1 lepel suiker

peper

2 lepels gembersap

witte wijn

2 lepels maïzena
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees-Indisch

Bereiding

Snij 200 g vlees, crab of garnalen in reepjes en roerbak ze.

Klop 6 eieren los met 1 lepel melk.

Fruit een ui, meng met het ei en 50 g taugeh, 50 g kool, het vlees, peper, knoflook, 1 lepel sojasaus en ve-tsin, bak hiervan 2 omeleten.

Saus: fruit een ui en knoflook, bak ½ minuut gemberwortel mee, voeg 10 cm prei in stukjes, 25 g soepgroente en 3-5 champignons toe. Naar smaak erbij: citroensap, 1 lepel suiker, peper, 2 lepels gembersap en wat witte wijn erbij.

Doe 2 lepels maïzena in wat water en bind de saus.