Home > Recepten

Ha foo yung dahan (Chinese omelet)

4 losgeklopte eieren

2 gesnipperde lente-uitjes

1 gehakte bleekselderijstengel

100 g taugeh

150 g gepelde Hollandse garnalen

zout

peper

sesamolie

water of bouillon

1 lepel sojasaus

1 lepel maïzena

1 lepel suiker
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Garnalengerechten; Chinees

Bereiding

Meng eieren, lente-ui, bleekselderij, taugeh, garnalen, zout en peper in een kom. Verhit de olie en maak dunne omeletten van 15 cm doorsnee.

Doe ze, als ze klaar zijn, terug in een pan en bedek net met heet water of bouillon. Breng net tegen de kook aan. Haal de eieren eruit en doe in een schaal.

Maak een papje van maïzena, sojasaus en suiker, roer door het water of bouillon van de omeletten om te binden. Laat koken tot het een dikvloeibare saus is. Giet over de omeletten, meteen serveren.