Omelet met groene asperges en kaas |
|
500 gr groene asperges 4 eieren 2 eetlepels room zout peper 25 gr boter 75 gr geraspte kaas |
|
BereidingSchil de onderste helft van de asperges met een dunschiller en snijd een paar centimeter van de onderkant van de steel.Snijd de asperges schuin in drieën en kook ze in water met ruim zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Klop de eieren in een kom los met de room en wat zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en laat de onderkant stollen. Verdeel er de aspergestukjes over en bestrooi met de kaas. Zet de pan een paar minuten niet te dicht onder de grill tot de omelet aan de bovenkant is gestold en de kaas begint te kleuren. Bedruppel de omelet eventueel met een paar kleine toefjes tomatenketchup. NotitiesVegetarisch.Serveer er Pinot Blanc of witte Bergerac bij. |
Home > Recepten