Sambal goreng telor 3 |
|
1) Sambal goreng van Java BASIS: kemiri knoflook rode spaanse peper sjalot trassi gula djawa zout laos sereh daun salam daun djeruk purut santen asemwater eieren Variaties: geen kemiri erin; wel tomaat ipv asam; ketumbar/djinten en gemberwortel in de bumbu. 2) Sambal goreng van Sumatra: knoflook gemberwortel trassi spaanse peper tomaat zout daun salam santen asemwater eieren |
|
Bereiding1) Sambal goreng van Java BASIS:Bumbu: kemiri, knoflook, rode Spaanse peper, sjalot, trassi, gula djawa en zout fijnwrijven en fruiten met laos, sereh, daun salam en daun jeruk purut. Na enige tijd santen erbij en eieren. Afmaken met air asam. 2) Sambal goreng van Sumatra: Bumbu: knoflook, gemberwortel, trassi, Spaanse peper, tomaat en zout fijnwrijven en fruiten met daun salam. Na enige tijd santen erbij en eieren. Afmaken met air asam. NotitiesSambal goreng telor is sambal goreng van Java of Sumatra, waarin eieren worden gebruikt als hoofdingrediënt. |
Home > Recepten