Spinazie-omeletjes met surimi |
|
200 g spinazie a la creme 500 g vastkokende aardappels 6 eieren zout peper 10 g knoflookbieslook 125 g surimiflakes 5 lepels olijfolie ¾ theelepel djinten 6 lepels sugo Italiano pikant (AH) |
|
BereidingOntdooi van tevoren de spinazie 2½ uur in een zeef.Schil de aardappels en snij in kleine blokjes, bewaar tot gebruik onder water. Klop de eieren los met spinazie, zout en peper. Knip de bieslook fijn. Snij de surimi klein en schep om met 1 lepel olie, de helft van de bieslook en peper. Verhit 2 lepels olie in de koekenpan. Bak de aardappelblokjes in 12 minuten lichtbruin, schep af en toe om. Verhit in een andere koekenpan 1 lepel olie en doe 1/4 deel eiermengsel erin, laat op laag vuur stollen. Als de onderkant is gestold, omdraaien en de andere kant laten stollen. Laat op een voorverwarmd bord glijden. Verhit ½ lepel olie en bak zo nog 3 omeletten. Bestrooi de aardappels met weinig zout en de djinten. Roer de sugo erdoor en laat 2 minuten zachtjes sudderen. Leg de omeletjes op 4 borden. Verdeel de aardappelblokjes over 1 helft. Schep de surimiflakes erover. Klap de omeletten dubbel. Serveren met stokbrood. NotitiesServeer met stokbrood |
Home > Recepten