Home > Recepten

Eieren, warme gevulde

8 hardgekookte eieren

4 plakken gekookte boerenachterham

4 plakken rauwe ham zonder vet

2 tenen knoflook

4 lepels peterselie

10 lepels room

zout

peper

sap van 2 citroenen

4 theelepels Dijonmosterd

boter
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Frans (Bourgogne)

Bereiding

Pel de eieren en halveer ze overlangs. Prak de dooiers.

Snij de ham zeer fijn en meng met de dooiers, knoflook en peterselie. Roer de room er lepel voor lepel bij tot het smeuïg maar stevig is. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de eierhelften, het mag er niet bovenuit steken.

Roer van de rest van het mengsel een pittige saus met citroensap en mosterd. Zet in de ijskast.

Smelt de boter, verwarm de eieren er in, eerst aan de bolle, dan op de vlakke kant, tot ze bijna kleuren. Serveer met de ijskoude saus er apart bij.

Notities

Naar een recept van de moeder van de schilder Paul Collomb. Afkomstig uit het gebied tussen Lyon en Bourg-en-Bresse.