Home > Recepten

Zalmei in de schil

2 bosuien in ringetjes

100 g gerookte zalm in reepjes

1 citroen

4 eieren

1 lepel droge witte wijn

1 theelepel citroenrasp van Baukje

1 theelepel dille diepvries

zout

peper

1/2 lepel boter

4 takjes dille

2 lepels creme fraiche
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Houd 8 reepjes zalm achter als garnering.

Snij van de citroen 4 dunne plakjes af en snij de plakjes tot het midden in.

Snij voorzichtig het kapje van de eieren en laat het struif in een bakje lopen, kook de schalen 3 minuten uit en laat ze uitlekken.

Klop het struif met crème fraîche, diepvriesdille, zout en peper en roer de zalm erdoor.

Bak het ui 3 minuten zachtjes in de boter, doe het eiermengsel erbij en laat al roerend in 5 minuten op zacht vuur stollen.

Vul de eierschalen met het roerei, garneer door er 2 zalmreepjes kruiselings op te leggen, steek de plakjes citroen en takjes dille erin en serveer direct.