Home > Recepten

Aardbeientaart 1

400 g bloem

100 g suiker

125 g boter

3 dooiers

2 dooiers voor de vulling

2 lepels suiker voor de vulling

2.5 theelepel custardpoeder

2 dl melk

3 lepels paneermeel

1 kg aardbeien

2 pakjes vanillesuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe bloem en suiker in een kom en snij de boter er met 2 messen door. Doe de dooiers en 2 lepels koud water erbij. Roer eerst met een houten lepel, dan met de hand en zet ½ uur in de koelkast.

Beboter de springvorm en druk het deeg erin met de rand iets hoger dan de bodem. Het deeg is wat brokkelig, maar bij het aandrukken komt dat wel goed.

Prik de bodem met een vork in. Bak ca.25 minuten op 200°. Haal uit de vorm.

Roer de dooiers, suiker, custard en melk glad in een steelpannetje, breng al roerend aan de kook tot het gebonden is. Laat onder af en toe roeren afkoelen.

Bedek de taartbodem met paneermeel, schep de custard erover en zet de goed uitgelekte aardbeien er rechtop in. Met vanillesuiker bestrooien.

Benodigdheden

Voor een springvorm van 25 cm.