Abrikozen-amandelbrood |
|
200 g bloem 125 g volkorentarwemeel 1.5 lepel bakpoeder 1 theelepel zout 75 g grofgehakte geroosterde amandelen 100 g gedroogde abrikozen in schijfjes 125 dl sinaasappelsap 100 g lichtbruine basterdsuiker 80 g boter 1 losgeklopt ei 175 ml zure room of karnemelk |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180° en vet een broodblik van 22 x 12 x 7,5 cm in.Meng meelsoorten, bakpoeder, zout en amandelen en zet apart. Breng de abrikozen en sinaasappelsap aan de kook, laat op laag vuur 6 minuten doorkoken in open pan. Neem van het vuur, roer suiker en boter erdoor. Laat tot lauw afkoelen, roer dan ei en room erdoor en klop tot een gladde massa. Meng het door het meel tot alle vloeistof is opgenomen, niet te lang mengen. Bak 40 minuten tot een satépen er weer schoon uitkomt. Laat 10 minuten staan alvorens te storten en laat het in alufolie een nacht op kamertemp liggen. NotitiesServeer met verse roomkaas |
Home > Recepten