Home > Recepten

Abrikozen-amandelbrood

200 g bloem

125 g volkorentarwemeel

1.5 lepel bakpoeder

1 theelepel zout

75 g grofgehakte geroosterde amandelen

100 g gedroogde abrikozen in schijfjes

125 dl sinaasappelsap

100 g lichtbruine basterdsuiker

80 g boter

1 losgeklopt ei

175 ml zure room of karnemelk
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° en vet een broodblik van 22 x 12 x 7,5 cm in.

Meng meelsoorten, bakpoeder, zout en amandelen en zet apart.

Breng de abrikozen en sinaasappelsap aan de kook, laat op laag vuur 6 minuten doorkoken in open pan. Neem van het vuur, roer suiker en boter erdoor. Laat tot lauw afkoelen, roer dan ei en room erdoor en klop tot een gladde massa.

Meng het door het meel tot alle vloeistof is opgenomen, niet te lang mengen.

Bak 40 minuten tot een satépen er weer schoon uitkomt. Laat 10 minuten staan alvorens te storten en laat het in alufolie een nacht op kamertemp liggen.

Notities

Serveer met verse roomkaas