Home > Recepten

Ananas-gembercake

175 g boter

150 g fijne tafelsuiker

3 losgeklopte eieren

enkele druppels vanille-essence

250 g gezeefde bloem

0.25 theelepel zout

1.5 theelepel bakpoeder

250 g gedroogde gehakte abrikozen

125 g geconfijte gehakte gember

125 g geconfijte ananas

geraspte schil en sap van 1/2 sinaasappel

geraspte schil en sap van 1/2 citroen

melk
  • Omschrijving recept: Gebak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° Bekleed de bakvorm met een dubbele laag bakpapier.

Klop boter en suiker licht en luchtig. Klop eieren en de essence er geleidelijk bij en klop goed na elke toevoeging.

Zeef bloem en zout en klop wat hiervan door het mengsel, samen met het laatste ei. Schep de rest van het bloem erdoor. Schep losjes de vruchten, gember en rasp erdoor, vervolgens genoeg sap en melk om een dik-vloeibaar beslag te krijgen.

Schep in de vorm, strijk de bovenkant glad met een natte pollepel en zet 20 minuten in de oven, zet die dan op 160° en bak nog 1˝ tot 2 uur tot een satéstokje er schoon uitkomt.

Laat in de vorm afkoelen, stort de cake, wikkel in folie en bewaar in een luchtdichte trommel.

Benodigdheden

Voor een ronde springvorm van 20 cm doorsnee of een vierkant van 18 x 18 cm.