Ananas-pecantaart |
|
1 rijpe ananas 175 g zachte boter 250 g donkerbruine basterdsuiker 15 gepelde pecannoten 250 g bloem 1 lepel bakpoeder 2 theelepels djahe zout 3 gesplitste eieren 1 theelepel vanille-aroma 3 lepels rum 1 zakje vanilllesuiker |
|
BereidingSnij de ananas in plakken, schil ze en haal het centrum eruit. Vang het gelekte sap op.Beboter een taartvorm van 26 cm doorsnee met 50 g van de boter, strooi er 100 g van de basterdsuiker op. Rangschik de ananas erover en verdeel de noten ertussen. Zet in de koelkast. Meng bloem, bakpoeder, zout en djahé en meng. Verdeel de rest van de boter in stukjes, doe de rest van de suiker erbij en klop tot een homogene massa. Klop één voor één de dooiers erdoor, dan het aroma. Spatel in gedeelten het bloem erdoor. Meng rum en 5 lepels ananassap erdoor. Klop de eiwitten met de vanillesuiker stijf. Spatel het eiwit door het beslag. Verdeel het beslag over de ananas. Bak 20 minuten op 225°, dan 15 minuten op 190°. Laat in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier 10 minuten staan. Lauwwarm serveren. NotitiesServeer met geklopte slagroom en/of vanille-ijs. |
Home > Recepten