Appel met kokoskruimeldeeg |
|
1 kg goudrenetten citroensap 100 g suiker 2 theelepels kaneel 150 g zelfrijzend bakmeel 150 g geraspte kokos 125 g fijne tafelsuiker 1 zakje vanillesuiker 175 g boter Als u de vorm eerst bekleed met korst- of bladerdeeg kan dit gerecht ook als vlaai worden geserveerd bij koffie of thee. |
|
BereidingSchil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appelparten in schijfjes en wentel ze snel door citroensap. Zet de appelschijfjes in een schaal bestrooid met suiker en kaneel 1 uurtje weg.Verwarm de oven voor tot 190°C. Vet een porseleinen vlaaivorm in met boter en verdeel de appelschijfjes erin. Zeef voor het kruimeldeeg het bakmeel in een kom, meng de kokos, de suiker en de vanillesuiker erdoor. Smelt de boter en roer deze met een vork door het bakmeelmengsel. Wrijf het kruimeldeeg tussen de vingers boven de appels zodat deze met een grove kruimellaag bedekt zijn. Zet de vorm op de middelste richel in de oven en bak de kruimels in circa 35 minuten gaar en goudgeel. Serveer dit gerecht lauw of koud uit de schaal, desgewenst met lobbig geklopte slagroom. |
Home > Recepten