Baklava 2 |
|
250 g suiker 1.5 dl heet water 1 lepel citroensap 1 lepel oranjebloesemwater 250 filodeeg of ynfka gesmolten boter 175 g gehakte walnoten 4 lepels vruchtensuiker 1 theelepel kaneel |
|
BereidingMaak een stroopje van 250 g suiker in 1½ dl heet water en kook het in tot ±3 dl. Voeg 1 lepel citroensap en 1 lepel oranjebloesemwater toe en zet in de koelkast.Neem 125 g heel dun blader- of strudeldeeg (of ynfka of filo), doe op een bakblik en strijk er gesmolten boter op. Schep hierop een mengsel van 175 g gehakte walnoten, 4 lepels vruchtensuiker en 1 theel. kaneel. Doe er weer 125 g heel dun blader- of strudeldeeg (of ynfka of filo) over, bestrijk met gesmolten boter, snij in, bak in een matig hete oven ½ uur, dan ¼ uur in een hete oven. Direct uit de oven met de ijskoude stroop begieten, af laten koelen en aansnijden. |
Home > Recepten