Home > Recepten

Baklava 2

250 g suiker

1.5 dl heet water

1 lepel citroensap

1 lepel oranjebloesemwater

250 filodeeg of ynfka

gesmolten boter

175 g gehakte walnoten

4 lepels vruchtensuiker

1 theelepel kaneel
  • Omschrijving recept: Gebak; Turks; Grieks

Bereiding

Maak een stroopje van 250 g suiker in 1½ dl heet water en kook het in tot ±3 dl. Voeg 1 lepel citroensap en 1 lepel oranjebloesemwater toe en zet in de koelkast.

Neem 125 g heel dun blader- of strudeldeeg (of ynfka of filo), doe op een bakblik en strijk er gesmolten boter op. Schep hierop een mengsel van 175 g gehakte walnoten, 4 lepels vruchtensuiker en 1 theel. kaneel.

Doe er weer 125 g heel dun blader- of strudeldeeg (of ynfka of filo) over, bestrijk met gesmolten boter, snij in, bak in een matig hete oven ½ uur, dan ¼ uur in een hete oven.

Direct uit de oven met de ijskoude stroop begieten, af laten koelen en aansnijden.