Home > Recepten

Banaan-gemberparkin

200 g bloem

2 theelepels zuiveringszout

2 theelepels djahé

150 g havermout

4 lepels donkerbruine basterdsuiker

75 g zonnebloemmargarine

1.5 dl Golden Syrup

1 losgeklopt ei

3 rijpe geprakte bananen

75 g poedersuiker

stemgember
  • Omschrijving recept: Gebak; Amerikaans
  • Aantal Porties: 12

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°, vet het cakeblik in en bekleed de bodem met vetvrij papier.

Zeef bloem met zuiveringszout en djahé. Schep de havermout erdoor.

Verhit de suiker met de margarine en golden syrup in een pan op laag vuur. Laat dan enkele minuten afkoelen voor het mengsel door het bloemmengsel te scheppen.

Klop ei en banaan erdoor.

Schep in de cakevorm en zet minstens 1 uur in de oven, of tot de cake stevig aanvoelt. Laat in de vorm afkoelen, stort uit en snij in vierkantjes.

Zeef de poedersuiker in een kom en maak een glad glazuur met wat water. Druppel wat glazuur over de stukjes cake en garneer met wat stemgember.

Notities

Een parkin is een 'natte' cake die in een luchtdichte trommel op een koele plek tot 2 maanden houdbaar is, door rijpen wordt de smaak beter.

Benodigdheden

Voor een cakevorm van 7 x 18 x 28 cm.