Home > Recepten

Banana bread (Jamaïca)

200 g boter

250 g suiker

2 lepels citroenrasp

vanille-essence

2 eieren

500 g bloem

1 lepel bakpoeder

zout

nootmuskaat

5 bananen

4 lepels rum

4 lepels melk

4 lepels rozijnen

150 g gehakte paranoten
  • Omschrijving recept: Gebak; Jamaicaans
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Roer 200 g boter, 250 g suiker, 2 lepels citroenrasp en wat vanille-essence tot crème.

Klop 2 eieren los en roer door het beslag.

Zeef 500 g bloem met 1 lepel bakpoeder, zout en nootmuskaat en roer door het beslag.

Maak van 5 bananen, 4 lepels rum en 4 lepels melk een moes en roer door het beslag.

Schud 4 lepels rozijnen door wat bloem en roer erdoor.

Doe er verder 150 g gehakte paranoten door.

Bak 1-1¼ uur op 180°.