Home > Recepten

Boerenjongenskruidkoek uit de magnetron

1/2 pot boerenjongens

300 g bloem

1 zakje bakpoeder

1 snufje zout

rasp van 1 citroen

250 g donkerbruine basterdsuiker

2 theelepels kaneel

1/2 theelepel kruidnagelpoeder

1/2 theelepel nootmuskaat

1/2 theelepel djahé

1/2 theelepel kardamompoeder

1/2 theelepel zwarte peper

1 ei

1/2 dl schenkstroop

¾ dl melk

¾ dl boerenjongensvocht

boter



Door de rest van de brandewijn terug in de pot te doen, en genoeg gedroogde rozijnen toe te voegen tot ze ruim onder staat, heb je binnen enkele dagen nieuwe boerenjongens.
  • Omschrijving recept: Gebak; Magnetron; Nederlands
  • Bron: Libelle

Bereiding

Laat de boerenjongens uitlekken, het uitleggewicht moet 240 g zijn, bewaar het vocht.

Vet een glazen cakevorm van 22 cm in. Laat de boerenjongens uitlekken, vang het vocht op. Zeef bloem met zout en bakpoeder, voeg citroenrasp, suiker en specerijen toe. Schep de uitgelekte rozijnen erdoor, maak in het midden een kuiltje en breek hierin een ei. Roer de stroop erbij en voeg al roerend brandewijn en melk toe. Doe in de vorm en bedek met magnetronfolie. Zet 10 minuten op 500 watt, verwijder de folie en zet dan 5 minuten op 600 watt.

Notities

Magnetronrecept.