Home > Recepten

Bramenmoestaart

400 g bloem

100 g suiker

125 g boter

3 dooiers

2 doosjes bramen

3 eiwitten

150 g suiker voor de vulling

50 g geroosterd amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe bloem en suiker in een kom en snij de boter er met 2 messen door. Doe de dooiers en 2 lepels koud water erbij. Roer eerst met een houten lepel, dan met de hand en zet ½ uur in de koelkast.

Beboter de springvorm en druk het deeg erin met de rand iets hoger dan de bodem. Het deeg is wat brokkelig, maar bij het aandrukken komt dat wel goed.

Prik de bodem met een vork in. Bak 15-20 minuten op 200°.

Was de bramen, laat ze goed uitlekken en maak ze fijn. Klop de eiwitten heel stijf en klop op het laatst de suiker erdoor. Doe een klein deel in een spuitzak voor 15 kleine toefjes, meng de bramen door de rest.

Strooi de amandelen over de bodem, schep het bramenschuim erop en garneer met de eiwittoefjes. Bak 20-25 minuten op 175°.

Benodigdheden

springvorm van 25 cm