Home > Recepten

Broodpudding 1

200 g oud brood

3 dl melk

50 g suiker

50 g krenten

50 g rozijnen

25 g sukade

3 eieren

50 g boter
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Martine Wittop Koning - Eenvoudige recepten

Bereiding

snijd brood zonder korst in dunne sneetjes (is bij ons dus meestal al), smeer ze met de weekgemaakte boter en laat ze weken in de geklopte eieren, die met de suiker en de warme melk vermengd zijn.

Vul den met boter ingesmeerden en met paneermeel bestrooiden puddingvorm door laag om laag geweekt brood en een mengsel van krenten, rozijnen en sucade te leggen.

Giet, wat misschien nog aan vloeistof mocht zijn overgebleven, over al het andere heen, sluit den vorm en kook den pudding 1 1/2 uur in kokend water of in de stoompan.

Presenteer er een warme vanille- of schuimsaus bij.

Notities

Een 'authentiek' recept