Home > Recepten

Brusselse wafels met krieken

75 g boter

3 eieren

120 g bloem

1 zakje vanillesuiker

1 a 2 dl melk

2 theelepels zout

1 pot kersen zonder pit netto 350 g

1 lepel citroensap

1 theelepel kaneel

2 lepels honing

1 lepel aardappelmeel

1/2 l slagroom

1 lepel suiker

1 lepel olie
  • Omschrijving recept: Wafels; Belgisch (Brussel)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur en laat tot lauw afkoelen.

Splits de eieren boven 2 kommetjes.

Roer de eierdooier, bloem, vanillesuiker en melk in een keukenmachine, blender of kom tot een glad beslag.

Roer de boter en het zout door het beslag en zet het tot het gebruik afgedekt weg.

Breng in een pan de kersen met het sap, het citroensap, de kaneel en de honing aan de kook.

Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel koud water in kopje glad.

Voeg dit al roerend aan de kersen toe en blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is.

Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf.

Bewaar de kersensaus en de slagroom tot het gebruik in de koelkast.

Klop in een kom de eiwitten met 1 mespunt zout stijf en schep het door het wafelbeslag.

Verwarm het wafelijzer en vet het met olie in.

Bak 4 wafels van het beslag (afhankelijk van de maten van het wafelijzer).

Serveer ze direct en geef er de kersensaus, de slagroom en een glaasje Kriek Lambiek bij.

Notities

Drink er Kriek Lambiek bij