Home > Recepten

Chocolade-koffietompouce

3.5 dl melk voor de creme

1 vanillestokje voor de creme

3 dooiers voor de creme

2 lepels basterdsuiker voor de creme

200 g gesmolten pure chocola

350 ml slagroom

4 theelepels oploskoffie

3 lepels kokend water

1.5 theelepel gelatinepoeder

3 theelepels Tia Maria

2 dooiers

60 g witte basterdsuiker

1 lepel grofgehakte pistache
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

CREME: Breng melk & vanillestokje tegen de kook en verwijder het stokje. Klop dooiers en suiker luchtig en klop de warme melk erdoor. Giet terug in de pan en verwarm op heel laag vuur tot het dikker wordt. Zeven en afdekken met een theedoek, af laten koelen.



Knip uit vetvrij papier 6 stukken van 6x25 cm, bestrijk gelijkmatig met de gesmolten chocola en markeer ze met een mes in 3 gelijke stukken. Laat in de koelkast hard worden, trek dan het papier er voorzichtig af.

Sla de room stijf, meng in een andere kom koffie met kokend water en los daarin de gelatine op. Roer de Tia Maria erdoor.

Klop in een andere kom dooiers en suiker dik en luchtig, roer de koffie erdoor en spatel de room erdoor. Zet in de koelkast tot het op begint te stijven. Doe dan in een spuitzak.

Breek de chocola langs de markeringen, leg 6 stukken op een bord en spuit de mousse erop. Tweede plak erop, weer mousse erop en afdekken met de laatste plakken.

Schenk de Crème Anglaise op 6 bordjes, leg de tompouce in het midden en spuit er een decoratieve streep koffiemousse op.

Strooi pistachenoten over de saus.