Chocoladecake Capri |
|
250 g suiker 250 g boter 5 gesplitste eieren 250 g gehakte amandelen 115 g geraspte bittere chocola 3 dl room geraspte bittere chocola om te garneren |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180°.Bekleed een ondiep rond bakblik (25 cm diameter) met ingevet bakpapier. Roer boter en suiker schuimig. Voeg één voor één de dooiers toe, dan de amandelen en de chocola. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en meng met een metalen vork door het chocolademengsel. Doe in de vorm en bak 45-60 minuten tot de cake gerezen is en een breinaald er iets kleverig uitkomt. Omkeren en afkoelen. Doe er met serveren lobbig geklopte room en geraspte chocola over. NotitiesDe vrouw van Dahl had dit recept met handen en voeten gekregen van een niet-Engels sprekende vrouw op Capri.De cake moet een dag van tevoren worden gemaakt, de room en geraspte chocola moet er pas op het laatst over. |
Home > Recepten