Chocoladestrudel |
|
Voor 75 cm strudel: 4 eieren 75 g poedersuiker 75 g boter 75 g gemalen amandelen 75 g lange vingers 120 g geraspte pure chocolade 75 g rozijnen zonder pit 150 ml slagroom 2 lepels vanillesuiker 350 g strudeldeeg 2.5 tot 3 dl melk poedersuiker |
|
BereidingEieren splitsen en dooiers met poedersuiker en boter schuimig roeren.Amandelen, verkruimelde lange vingers, chocolade, rozijnen en slagroom toevoegen. Eiwitten en vanillesuiker stijfslaan en door het chocolademengsel vouwen. Strudeldeeg zeer dun uitrollen op met bloem bestoven kaasdoek. Voorzichtig verder uitrekken tot het licht transparant is. Randen wat bijsnijden. Vulling erover uitstrijken. Laat aan de tegenoverliggende rand 10 cm vrij en aan de andere randen 5 cm. Vouw de smalle randen over de vulling en rol het deeg op (gaat makkelijk door telkens de kaasdoek op te tillen). Strudel met de naad onder op ingevet bakblik leggen (eventueel in een bocht). Oven 5 minuten op 190° voorverwarmen. Strudel 30 minuten bakken tot hij bruin en krokant is. Melk koken en over de strudel gieten. Nog enkele minuten in de oven laten staan. Poedersuiker erover strooien. Warm of koud opdienen. |
Home > Recepten