Home > Recepten

Chocoladetaart 1

3 eieren

120 g suiker

zout

125 g zelfrijzend bakmeel

30 g cacaopoeder
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Stoll/de Groot

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Beboter een springvorm en bestrooi deze met bloem.

Klop in een verwarmde schaal de hele eieren, met de suiker en zout zo stijf dat de massa als een lint van een lepel afglijdt.

Zeef het bakmeel met de cacao en voeg dit toe aan het eimengsel. Spatel goed doorelkaar en giet het mengsel direct in de vorm.

Zet de springvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in 30-40 minuten lichtbruin. De taart is gaar als zij loslaat van de vorm en veerkrachtig aanvoelt. U kunt ook een breinaald in de taart steken. Komt deze er droog uit, dan is de taart klaar.

Laat de taart een paar minuten in de open oven staan en verwijder de springvorm. Laat op een rooster langzaam afkoelen.