Choriba 2 |
|
200 g gehakte amandelen 4 eieren 200 g suiker 200 g klapper 200 g smeeda 1 zakje vanillesuiker 1 zakje bakpoeder 1 dl olie of gesmolten boter poedersuiker Smeeda is fijnkorrelig lichtgeel meel. Indien niet te krijgen, dan bloem gebruiken. |
|
BereidingKlop de eieren met een beetje suiker los. Voeg dan toe de amandel, rest van de suiker, klapper, smeeda, vanillesuiker, bakpoeder en voldoende olie voor een soepel deeg (Indien te slap: smeeda neemt vocht op, dus het komt meest wel goed, anders wat smeeda toevoegen).Wrijf met geoliede handen walnootgrote balletjes, druk iets plat, bestrooi met poedersuiker en leg op een ingevette bakplaat. Kruis ze ter versiering iets in en steek er eventueel een amandel in. Bak 15-20 minuten op 175°. NotitiesWordt bij het Suikerfeest na de Ramadan gegeten. |
Home > Recepten