Home > Recepten

Citroentaart 5 uit de Provence

5 plakjes bladerdeeg

3 citroenen

4 eieren

100 g witte basterdsuiker

5 lepels bloem

4 dl melk

boter om in te vetten
  • Omschrijving recept: Gebak; Nagerechten; Frans (Provence)
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Vet de vorm in. Bestuif het aanrecht met 1 lepel bloem.

Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de bodem en prik in met een vorm. Laat in de koelkast 30 minuten rusten

Boen de citroenen onder koud stromend water af, rasp de schil eraf en pers de citroenen uit.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak de taart 10 minuten. Laat dan uit de oven 5 minuten afkoelen.

Schakel de oven terug naar 200 graden.

Splits de eieren.

Klop de dooiers met suiker en de rest van de bloem door elkaar.

Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en roer scheutje voor scheutje door de dooiermassa.

Roer citroensap en -rasp door het eiermengsel.

Doe het eiermengsel in de pan en laat op laag vuur warm worden, al roerend, tot het dik gebonden is. Schenk dan in de taartbodem.

Klop de helft van de eiwitten stijf (de rest wordt niet gebruikt) en strijk over de taart.

Zet de taart 5 minuten in de oven.

Laat de taart in de vorm afkoelen.

Notities

Wordt geserveerd als nagerecht.

Benodigdheden

Voor een lage taartvorm van 24 cm.