Dadel-notencake |
|
400 g dadels zonder pit en grof gehakt 150 g grofgehakte walnoten 250 ml kokend water 60 g boter 150 g lichtbruine basterdsuiker 1 losgeklopt ei 250 g zelfrijzend bakmeel 1 theelepel zout 2 theelepels zuiveringszout 5 lepels koud water |
|
BereidingDoe dadels en noten in een grote kom, giet het kokend water erover en laat afkoelen.Klop boter en suiker romig, voeg het ei toe en klop romig. Doe bloem, zout en zuiveringszout in een andere kom. Klop om en om het meelmengsel en de dadels met vocht bij het botermengsel en meng goed. Doe er dan nog 5 lepels koud water bij. Vul een cakevorm van 1½ l, zet 45-55 minuten op 180°. Laat in de vorm afkoelen. Snij in plakken en bestrijk eventueel met roomboter. NotitiesKan als Engelse kerstcake gebruikt worden. Op een koele plek 10 dagen houdbaar, in het vriesvak 2 maanden. |
Home > Recepten