Dendermondse vlaai |
|
150 g macaronen 4 eieren 100 g witte suiker 1/2 l melk 5 sneden peperkoek 4 beschuiten kaneel foelie 4 speculoosjes 1 scheutje kandijsiroop 1 borrelglaasje rum Speculoos is een Belgisch koekje, lijkt op speculaas. Ook Macaronen zijn Belgische koekjes, lijken op bitterkoekjes. Peperkoek is ontbijtkoek. In plaats van beschuitjes kunnen 'mastellen' worden gebruikt. |
|
BereidingBreek macarons, peperkoek, beschuit en speculoos boven eenzelfde pan. Doe de witte (eventueel bruine) suiker, kandijsiroop, kaneel en foelie toe, en de melk en rum.Klop de eieren even en doe erbij. Meng goed en zet op een heel zacht vuurtje zodat het mengen beter gaat. Doe in een beboterde vuurvaste schaal, zet 15-20 minuten in een oven van 180 graden. NotitiesVan Miette Verhaegen uit Dendermonde. |
Home > Recepten