Home > Recepten

Devil's food cake (west VS)

125 g boter

300 g vruchtensuiker

2 eieren

75 g bittere chocola

2 dl melk

250 g zelfrijzend bakmeel

100 g bittere chocola

600 g vruchtensuiker

zout

1 lepel blanke stroop
  • Omschrijving recept: Gebak; Amerikaans (westen)
  • Aantal Porties: 12

Bereiding

Roer 125 g zachte boter met 300 g vruchtensuiker, klop er één voor één 2 eieren door, dan 75 g gesmolten bittere chocola, afwisselend totaal 2 dl melk en 250 g zelfrijzend bakmeel, en vanillesuiker.

Bak de cake 2-3 kwartier in een matig warme oven.



GLAZUUR: smelt 100 g bittere chocolade in 2 dl melk, doe er 600 g vruchtensuiker, zout en 1 lepel blanke stroop bij tot de suiker is opgelost en het mengsel begint te koken.

Kook tot een druppel in koud water een kneedbaar balletje wordt. Haal dan van het vuur, doe er 40 g boter en vanillesuiker bij.

Als het lauw is, klop dan tot het smeerbaar is (eventueel au bain marie zachtmaken) en smeer over de afgekoelde cake.