Home > Recepten

Gembertaartjes, Engels, zonder oven

500 g gemberkoekjes

2 theelepels Earl Grey-blaadjes

1/2 l slagroom

50 g suiker

3 lepels gembersiroop

bittere chocoladehagelslag

chocolade-koffieboontjes
  • Omschrijving recept: Gebak; Brits (Engeland)

Bereiding

Zet ¼ l sterke thee, koel af.

Klop de slagroom stijf met suiker en stroop.

Leg 1/3 van de koekjes op een dienblad dat in de koelkast past. Leg op elk koekje een laagje slagroom. Dek deze laag met 1/3 deel van de koekjes, waarvan de onderkant in de thee is gedoopt. Doe daar weer slagroom op. Eindig weer met een (niet gedoopt) koekje.

Besmeer de zijkanten met slagroom, rol door de hagelslag. Versier met slagroom en een boontje.

Zet een dag of een nacht in de koelkast.