Appeltaart 09, flinke |
|
200 g zachte boter 250 g kristalsuiker 2 gesplitste eieren 400 g patentbloem 1 zakje bakpoeder boter om in te vetten 1.5 kg goudrenetten in plakjes 0.3 pot kweeperengelei 2 dl melk |
|
BereidingRoer boter en suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel luchtig is. Roer één voor één de dooiers erdoor.Zeef bloem en bakpoeder en spatel erdoor. Roer beetje bij beetje de melk erdoor. Daarna goed kloppen om er lucht in te krijgen. Klop de eiwitten stijf en vouw voorzichtig door het beslag. Doe op een beboterde bakplaat en verdeel over het hele oppervlak. Steek de appel er schuin in en maak zo 4-5 rijen met appel. Zet 15 minuten op 225° en 20-25 minuten op 200°. Verwarm, als de taart bijna klaar is, de gelei op laag vuur tot die stroperig wordt. Lepel na de baktijd dunnetjes over het deeg. Laat afkoelen op de bakplaat. |
Home > Recepten