Home > Recepten

Appeltaartje, fris, uit de koelkast

16 biscuitjes

100 g boter

10 gelatineblaadjes

750 ml appelmoes

2 appels zonder schil en klokhuis

100 g rozijnen

1 lepel kaneel
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Donald Duck Scheurkalender 1999

Bereiding

Verkruimel de biscuit zo fijn mogelijk. Smelt de boter en roer de kruimels erdoor. Verspreid de massa in de schaal, ook een beetje tegen de opstaande rand, en druk mooi plat.

Doe de gelatine in ruim water tot ze zacht zijn. Knijp de blaadjes uit en los op in 3 lepels kokend water. Haal van het vuur, roer er 2 lepels appelmoes door en meng dan met de rest van de appelmoes.

Snij de appels in stukjes en roer met de rozijnen en kaneel door de appelmoes. Giet over de kruimels en laat in de koelkast opstijven.

Je kan wat stukjes appel gebruiken om te garneren, ze moeten net onder de appelmoes worden gedrukt om bruin worden te voorkomen.

Benodigdheden

Voor een schaal met opstaande rand van 20 cm doorsnee.