Home > Recepten

Pepernoten, gevuld

100 g bloem

50 g bruine basterdsuiker

1 mespunt zout

1 lepel koekkruiden

50 g boter

1 lepel gehakte hazenlnoten

1 lepel gehakte amandelen

1 lepel honing

3 lepels fijne tafelsuiker

bakpapier
  • Omschrijving recept: Koekjes; Nederlands
  • Aantal Porties: 25
  • Bron: Ronald Troost

Bereiding

Zeef de bloem met de basterdsuiker, zout en koekkruiden.

Snijd de boter er met 2 messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg.

Leg het deeg in plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 gr.C.

Vermeng de noten en de honing.

Verdeel het deeg in ca. 25 stukjes.

Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijv. amandelspijs) en vouw het deeg eromheen.

Bak de pepernoten op een bakplaat in het midden van de oven ca.20 minuten en rol ze dan direct door tafelsuiker.