Amandeltaart Gipsy House |
|
2 geklutste eieren 4 lepels gemalen amandelen gezeefde poedersuiker 70 g amandelschaafsel 1 ons bloem 1.5 lepel basterdsuiker bakpoeder 50 g koude boter in blokjes 1/2 ei 1/2 theelepel water 1/4 theelepel vanille-essence 8 lepels stroop 55 g ongezouten boter 4 lepels room geraspte schil van 1/2 citroen |
|
BereidingMaak het deeg 1 dag van tevoren.Zeef bloem, suiker en bakpoeder in een keukenmachinekom, doe de boter erbij en draai de machine tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Laat de machine draaien en doe het ei, geklutst met water enn vanille-essence, erbij, nu moet het een bal worden. Wikkel in vetvrij papier en leg een nacht in de koelkast. Verwarm de volgende dag de oven voor op 190°. Vet een vuurvaste schaal van 28 cm diameter in. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en bekleed de schaal, er mag geen lucht onder zitten. Verwarm de stroop en haal van het vuur, doe er dan één voor één stukjes boter door. Als de boter is opgelost, dan citroenschil en eieren erdoor, dan langzaam de amandelen. Meng tot een gladde pasta. Giet in de taartbodem en strooi er wat amandelschaafsel op, bak 30 minuten tot het deeg goudbruin en de vulling stevig is. Laat afkoelen, laat inmiddels de grill heet worden. Strooi ruim poedersuiker over de taart en laat dat onder de grill carameliseren, bedek eventueel de deegrand met alufolie om verbranden te voorkomen. Voor het opdienen helemaal laten afkoelen. |
Home > Recepten