Krakelingen, grote zoete |
|
250 g tarwebloem 1 theelepel kaneel 5 g gist 100 ml lauwe melk 1 theelepel suiker 100 g zachte boter 1/2 theelepel zout melk kristalsuiker |
|
BereidingMaak een kuiltje in het bloem-kaneelmengsel, doe gist erin, roer de gist vloeibaar met melk en 1 cth suiker en neem zoveel bloem mee dat er een dunne pap ontstaat.Zet afgedekt 15 minuten op een warme plek. Kneed dan boter en zout erdoor. Met kneedhaken 6 minuten mixen. Laat 1-2 uur rijzen tot de bol deeg 1 ½ keer zo groot is. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van 50 x 25 cm. Snij daaruit in de lengte repen van een centimeter breed. Bestrijk met melk, bestrooi met dik kristalsuiker, keer de repen om en herhaal dit. Vorm krakelingen (van ±18 cm lang). Laat nog ½ narijzen zonder af te dekken. Bak in 15-20 minuten goudbruin op 200°. |
Home > Recepten