Home > Recepten

Krakelingen, grote zoete

250 g tarwebloem

1 theelepel kaneel

5 g gist

100 ml lauwe melk

1 theelepel suiker

100 g zachte boter

1/2 theelepel zout

melk

kristalsuiker
  • Omschrijving recept: Koekjes

Bereiding

Maak een kuiltje in het bloem-kaneelmengsel, doe gist erin, roer de gist vloeibaar met melk en 1 cth suiker en neem zoveel bloem mee dat er een dunne pap ontstaat.

Zet afgedekt 15 minuten op een warme plek. Kneed dan boter en zout erdoor. Met kneedhaken 6 minuten mixen. Laat 1-2 uur rijzen tot de bol deeg 1 ½ keer zo groot is.

Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van 50 x 25 cm. Snij daaruit in de lengte repen van een centimeter breed. Bestrijk met melk, bestrooi met dik kristalsuiker, keer de repen om en herhaal dit. Vorm krakelingen (van ±18 cm lang). Laat nog ½ narijzen zonder af te dekken.

Bak in 15-20 minuten goudbruin op 200°.