Home > Recepten

Havermoutkoekjes

100 g bloem

1 mespunt zout

1 theelepel bakpoeder

150 g havermout instant/quick

125 g harde boter

175 g basterdsuiker

1 lepel citroenrasp of citroensap

2 zakjes vanillesuiker
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Linda v.d.Logt (GG)

Bereiding

* meng alles in een kom en kneed het tot een soepel samenhangend deeg (boter eerst "snijden" in steeds kleinere stukjes, daarna kneden)

* leg het deeg in folie een uur in de koelkast om te rusten

* oven voorverwarmen op 150-175 C, bakplaat met bakpapier bekleden

* deeg in 2 porties verdelen en rollen van vormen. Plakjes van 1 rol snijden en op de bakplaat iets uit elkaarleggen (ze lopen uit met bakken)

* in 20 min op een rooster midden in de oven gaarbakken

* even wachten (volgens recept 5 min, ik deed minder) en dan koekjes van bakplaat verwijderen en op rooster goed af laten koelen

* 2e rol deeg ditto.