Havermoutkoekjes |
|
100 g bloem 1 mespunt zout 1 theelepel bakpoeder 150 g havermout instant/quick 125 g harde boter 175 g basterdsuiker 1 lepel citroenrasp of citroensap 2 zakjes vanillesuiker |
|
Bereiding* meng alles in een kom en kneed het tot een soepel samenhangend deeg (boter eerst "snijden" in steeds kleinere stukjes, daarna kneden)* leg het deeg in folie een uur in de koelkast om te rusten * oven voorverwarmen op 150-175 C, bakplaat met bakpapier bekleden * deeg in 2 porties verdelen en rollen van vormen. Plakjes van 1 rol snijden en op de bakplaat iets uit elkaarleggen (ze lopen uit met bakken) * in 20 min op een rooster midden in de oven gaarbakken * even wachten (volgens recept 5 min, ik deed minder) en dan koekjes van bakplaat verwijderen en op rooster goed af laten koelen * 2e rol deeg ditto. |
Home > Recepten