Home > Recepten

Janhagel 3 uit de magnetron

200 g zelfrijzend bakmeel

1 zakje vanillesuiker

80 g witte basterdsuiker

1 snufje zout

1/2 theelepel kaneel

125 g koude boter

1 ei om te bestrijken

100 g amandelschaafsel

75 g grofgehakte anijsblokjes



Het amandelschaafsel kan worden vervangen door pindaschaafsel, de anijsblokjes door greinsuiker.
  • Omschrijving recept: Koekjes; Magnetron; Nederlands
  • Bron: Libelle

Bereiding

Meng bakmeel, vanille- en basterdsuiker, zout en kaneel en snij de boter hierin met 2 messen klein. Kneed met één koele hand tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat een uur in de koelkast rusten.

Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap zo groot als de bakplaat, bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de lap erop. Bestrijk met ei, strooi het notenschaafsel en de greinsuiker of anijsblokjes erover.

Schakel de combi in op 200° en 180 watt en bak 7 minuten.

De gare koek meteen vanuit de combi in rechthoekjes van 6 x 3 cm snijden en op een rooster laten afkoelen.