Home > Recepten

Kaneel-koffie-kaastaart

175 g verkruimelde chocoladekoekjes

60 g gesmolten boter

500 g Mon Chou

350 ml room

3 geklopte eieren

30 g gezeefd bloem

100 g basterdsuiker

1 theelepel kaneel

2 lepels sterke zwarte koffie

60 g pure chocola
  • Omschrijving recept: Gebak

Bereiding

Vet een ronde springvorm van 20 cm doorsnee in.

Meng koekkruim met de gesmolten boter en leg op de bodem van de springvorm. Zet koel weg.

Klop kaas en room door elkaar, voeg eieren, bloem, suiker, koffie en kaneel toe en doe in de vorm.

Smelt de chocola in stukjes, druppel over de taart en golf die met een lepelsteel tot een gemarmerd effect.

Bak 50-60 minuten op 180°. Laat in de open oven afkoelen, neem uit de vorm en zet 2 uur in de koelkast.