Kastanjecake voor koemelkallergie |
|
4 eieren 200 g rietsuiker of Sionon 200 g zelfrijzend bakmeel 140 ml olijfolie 1 pakje vanillesuiker 150 g gemalen rauwe kastanjes Mocht je nu ook geen suiker mogen dan kun je i.p.daarvan Sionon gebruiken. |
|
BereidingEiwit goed stijf kloppen.Olie, suiker en eidooiers tot een homogene massa kloppen. Bakmeel hierboven zeven en samen met de kastanjekorrels goed vermengen (er moeten luchtbellen ontstaan) Nu de sijve eiwit er luchtig doorheen mengen tot alles een geheel is. Massa in een ronde vorm gieten en in een voorverwarmde oven van 150 graden bakken gedurende 1 uur. 10 minuten in vorm laten staan vooreer te storten. NotitiesBeste allemaal, hier een variatie op de kastanjecake van Christiane.Aangezien ik een neefje heb met een stevige koemelkallergie ben ik wat gaan veranderen en met tevredenheid mag ik wel zeggen. De cake is nu erg luchtig en wat het leukste is; je hoeft niet steeds nee te verkopen aan een kind wat toch al een hele hoop niet mag. |
Home > Recepten