Home > Recepten

Kersen-roomtaart

400 g bloem

100 g suiker

125 g boter

3 dooiers

1 kg kersen

3 lepels paneermeel

250 ml slagroom

1 pakje vanillesuiker

2 dooiers voor de vulling

3 lepels amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe bloem en suiker in een kom en snij de boter er met 2 messen door. Doe de dooiers en 2 lepels koud water erbij. Roer eerst met een houten lepel, dan met de hand en zet ½ uur in de koelkast.

Beboter de springvorm en druk het deeg erin met de rand iets hoger dan de bodem. Het deeg is wat brokkelig, maar bij het aandrukken komt dat wel goed.

Prik de bodem met een vork in. Bak 15-20 minuten op 200°.

Was en ontpit de kersen. Doe paneermeel op de bodem en leg de kersen erop. Klop de slagroom stijf, klop dan de suiker en de dooiers erdoor. Doe over de kersen, strooi het amandelschaafsel erover. Bak 25-30 minuten op 175° of totdat de room een mooi lichtbruin kleurtje heeft gekregen.

Benodigdheden

Voor een springvorm van 25 cm